Παρουσίαση βιβλίου <<Ο Επαναστάτης της Αβύσσου>>

Τη Δευτέρα 13/06/2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Δ.Ι.Β Ζακύνθου η παρουσίαση του βιβλίου <<Ο Επαναστάτης της Αβύσσου>> του πρωτοεμφανιζόμενου και πολλά υποσχόμενου συγγραφέα Μηνά Στραβοπόδη, Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Δ.Ι.Β. Ζακύνθου, τον Σύλλογο Φίλων της Ξενοπουλείου παιδικής βιβλιοθήκης , των βιβλιοπωλείων <<Plessasbook>> Αλοίσιος Πλέσσας και τις εκδόσεις <<Αρμός>>. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ε.Σ της Δ.Ι.Β.Ζ κ. Φίλιππος Συνετός. Την συζήτηση συντόνισε η κα Δήμητρα Μάργαρη και για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Νίκος Λογοθέτης – Παιδίατρος, η κα Μαρία Άγριου – Φιλόλογος, Προϊσταμένη της Δ.Ι.Β.Ζ και η κα Κατερίνα Δεμέτη – Αρχαιολόγος, Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων, οι οποίοι με τις διεισδυτικές τους αναλύσεις προσέγγισαν τη σκέψη του συγγραφέα και κέντρισαν το ενδιαφέρων του κοινού, ώστε να διαβάσει το πρώτο πνευματικό έργο του ανερχόμενου ζακυνθινού συγγραφέα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Επαναστάτης της Αβύσσου αποζητά να βγει από την άβυσσο. Να κάνει την προσωπική του επανάσταση. Ο ήρωας επιδιώκει να διαδώσει την ιδέα του, αλλά δέχεται την βίαιη συμπεριφορά, την περιφρόνηση και φυσικά τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο. Οι απαίδευτοι θεωρούν την Κοινωνική Κόλαση Κοινωνικό Παράδεισο.

Ο ήρωας βιώνει τη <<Θεία Κωμωδία>> του Δάντη σε προσωπικό τόνο. Η προσωπική του κόλαση είναι ο αγώνας να βρει τον εαυτό του, το προσωπικό του καθαρτήριο είναι ο εγκλεισμός στο ψυχιατρείο. Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο στην <<Κοινωνική Κόλαση>> συνειδητοποιεί το σκοπό του.

Τελικά, η ουσιώδης επαναστατική πράξη του είναι το χειρόγραφό του. Εμφυτεύει με αυτό τον σπόρο της αλλαγής διεκδικώντας προσωπική ευτυχία και κοινωνική δικαιοσύνη. Σε ατομικό επίπεδο, οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν ότι η ευτυχία βρίσκεται στα μικρά και καθημερινά. Σε κοινωνικό επίπεδο, να διαμορφωθεί επιτέλους μια κοινωνία <<χωρίς μίσος για την άλλη εθνότητα, τη ράτσα, τη θρησκεία, την ιδεολογία>>.

Skip to content